Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Sunday, October 16, 2011

Jurang pemain muda badminton sangat jauh

Begitu mudah Chong Wei meratah mengalahkan pemain muda badminton negara. Nampak sangat jurang pemain muda dan senior sangat jauh. Lihat sahaja pemain China, Ceng Long yang baru berusia 22 tahun telah berjaya mengalahkan Chong Wei baru baru ini. China dah ada pelapis. Malaysia???


Pemain nombor satu negara Datuk Lee Chong Wei menjuarai Kejohanan Badminton Sirkit Grand Prix Kebangsaan buat kali ke-10 berturut-turut di Stadium Juara Bukit Kiara di sini hari ini.

Perseorangan nombor satu dunia itu mengambil masa tidak sampai setengah jam untuk menundukkan pemain muda berusia 21 tahun Goh Soon Huat 21-11, 21-5.

"Saya telah capai sasaran saya kali ini dan berharap BAM (Persatuan Badminton Malaysia) faham dengan keputusan saya untuk tidak menyertai pertandingan ini pada tahun depan,” katanya yang membawa pulang wang tunai RM7,000 dan piala pusingan.

Pemain kelahiran Bukit Mertajam, Pulau Pinang itu kini menumpukan perhatian pada Kejohanan Terbuka Denmark yang bermula Selasa hingga 23 Okt depan.

"Saya dijangka bertemu dengan Chen Jin (pemain China) pada suku akhir di Denmark, dan yang penting adalah latihan. Saya pentingkan poin untuk layak ke Olimpik nanti,” katanya kepada media selepas perlawanan.

~ http://bajonzjambul.blogspot.com ~
~ http://bajonzphoto.blogspot.com ~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...