Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Friday, November 26, 2010

Happy Birthday Syamimi

Selamat Hari Lahir kepada Syamimi yang ke 6 Tahun..

Semoga Syamimi terus maju, murah rezeki, sihat sejahtera dan dikurniakan umur yang panjang oleh Allah.

Hari ni tiup lilin kat sekolah.. bersemangat dan tak sabar2 nak pergi sekolah hari ni.

Dah besar anak Ayah ni...

Syamimi 6yrs

~ Bajonz ~

Thursday, November 25, 2010

Esok 26/11 Besday Syamimi

Esok adalah besday anak aku, Syamimi yang ke 6 tahun. Sekian lama dia menanti hari lahirnya jatuh pada hujung tahun.

Besdaynya akan disambut di sekolah. Semua persiapan telah tersedia - cake, goodies bag utk kawan2 nya. So malam ni Syamimi kena tido awal - dah tido pon.. tak sabar2 dia nak tiup lilin esok. Dan masa tiup lilin esok petang aku kene datang ke sekolah dia untuk ambil gambar - esok petang aku cuti laa...

Nurzahirah Syamimi - Comot anak ayah ni :)

DSC00730

~ Bajonz ~

google: nurzahirah syamimi, syamimi comot, birthday syamimi, syamimi comel, syamimi cantik, mimi comel, mimi kepoh, bajonz jambul

Bajonz dah ngantuk

Time ni dah ngantuk tak hengat.. tak dpt nk fikir nk tulis apa.. hentam sajela.. Selmt Malam.. gdNITE..

DSC01197
Hantu.. ekeke

~ Bajonz ~

Wednesday, November 24, 2010

Connect N8 to DSLR Camera Using USB On-The-Go

Waaa ni boleh cuba kat DSLR aku ni.. menarik sungguh... boleh update terus ke facebook lepas ambil gambar pakai DSLR using Nokia N8..



~ Bajonz ~

Hoki lelaki ke final Sukan Asia - cayalah!!!

Hoki lelaki cipta sejarah ke final Sukan Asia - Skuad hoki lelaki negara mencipta sejarah layak ke perlawanan akhir Sukan Asia XVI di sini selepas berjaya menewaskan India 4-3 pada perlawanan separuh akhir, sebentar tadi.

Ini adalah kejayaan pertama buat Malaysia untuk beraksi di perlawanan akhir temasya tersebut dan akan berdepan Pakistan Khamis ini untuk penentuan pingat emas.

Semoga Hoki Malaysia mendapat emas... Malaysia Boleh!!!

DSC00718

~ Bajonz ~

Tuesday, November 23, 2010

Darling dah pergi..

Takziah kepada rakan ku, cik Tasha , kucing nya darling dah pergi... kene gigit anjing - kesian.. dah 8 tahun dia bela.. Ni la gambar sempat aku ambil semasa cik Tasha bertunang.. comel kucingnya..

DSC00061

DSC00060

~ Bajonz ~

Qaseh

Qaseh - mulut lebar = kuat nangis menjerit-jerit = boleh jadi penyanyi

DSC00666

Qaseh Kuat Nanis

~ Bajonz ~

Sakit Perut

Hari masuk hari ke-3 aku sakit perut.. entah ape sebabnya pun tak tau.. salah makan ke atau perut masuk angin.. Check dgn doktor katanya Gastrik.. Aik perut sebeso ni pun bleh kene gastrik gak ke?? huhu... adoi aaiii...

Athirah yang montel - dapat kat aku memang kene gigit..

Montel

~ Bajonz ~

Sunday, November 21, 2010

Takraw Hanya Perak - Sukan Asia

Sukan Asia

Skuad takraw Malysia kempunan lagi!!!! Skuad sepak takraw nyata bukan tandingan Thailand apabila tewas mudah 0-2 dalam final.
Kemenangan Thailand itu memastikan mereka mempertahankan kejuaraan acara itu buat kali keempat berturut-turut sejak 1998, sambil kemarau skuad takraw negara terus berpanjangan sejak kali pertama dan terakhir memenangi emas di Beijing 1990.

Apa pun Tahniah kepada skuad takraw Malaysia telah memenangi pingat Perak.
Begitu juga kepada skuad badminton beregu lelaki hanya memenangi pingat perak setelah tumpas kepada juara Olimpik dari Indonesia, Markis Kido-Hendra Setiawan 21-16, 24-26, 19-21.

Sukan Asia

Dan mungkin Dua lagi emas mampu dituai menerusi Nicol Ann David dan Azlan Iskandar yang berjaya layak ke final skuasy wanita dan lelaki.

Hari ni pertemuan antara Lee Chong Wei dan Lin Dan pada final perseorangan badminton lelaki. Semoga Datuk Lee Chong Wei berjaya mengalahkan Lin Dan.. MALAYSIA BOLEH!!!

google: takraw kalah, takraw malaysia kalah, takraw hanya perak, takraw daapt perak, Lee Chong Wei, Lee Chong Wei ke final, sukan asia, beregu lelaki dapat perak, Nicol Ann David ke final, azlan iskandar ke final.

Friday, November 19, 2010

Raya Haji 2010

Raya Haji

Raya Haji kali ni disambut seperti biasa, meriah dan sederhana.. Pada tahun ini 2 ahli keluarga aku mengambil bahagian untuk korban - kakak dan mak aku, bahagian selebihnya adalah saudara mara yang lain..

Pada tahun ini aku sempat membawa anak2 aku untuk melihat upacara korban lembu termasuk melapah daging lembu.. tapi sekejap je la diorg tengok. Masing2 geli.. 1st time nampak agaknya..

Oleh kerana Raya Haji tahun ni jatuh pada hari Rabu, aku hanya sempat cuti selama 2 hari. Hari jumaat dah kene kerja...

Raya Haji

Raya Haji

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aildiladha

Selamat Hari Raya Aildiladha kepada semua umat Islam di Malaysia dan
di serata dunia..

Kepada yang balik kampung, selamat balik kg dan berhati2 dijalan raya.

Salam Raya Daripada -

~ Bajonz ~

Ikan Celop Tepung

Ikan Celop Tepung atau nama pendeknya ICT - canggih tu.. Antara makanan yang popular kat kuala terengganu. Petang tadi teman se opis, nik bawa aku pi merasa ICT tu.. pergh.. memang layan beb..

Lokasi dekat dgn airport KT tu.. Ikan kembong, pari, sotong, ketam semuanya dicelop dgn tepung.. memang sedap sehingga menjilat jari jemari.. Gerai ikan celop tepung ni dibuka dari 2.30pm hingga 7.30pm. Ratah mcm tu sahaja.. sedap.. cubala rasa nanti :) jika anda singggah ke Kuala Terengganu.

Ikan Celop Tepung

Ikan Celop Tepung

~ Bajonz ~

Monday, November 15, 2010

Ben Williams perlu rawatan perubatan

Itulah reaksi Jurulatih kebangsaan, K. Rajagobal selepas Malaysia dibelasah 0-3 oleh China dlm sukan Asia. Dgn mutu pengadilan yang haprak/berat sebelah menyebabkan pemain rasa marah dan tidak puas hati.. 3 kad merah dilayangkn kpd pemain Malaysia.

Aku sendiri tgk live kat TV pun rasa geram dgn pengadil tu. Inikan pula yang berada atas padang.. lagila rasa nk sepak pengadil tu banyak kali. baru minit 20 lebih 2 pemain Malaysia dilayangkan kad merah.. Gila ape pengadil tu?? Memang patut kene melakukan pemeriksaan kesihatan dan MENTAL sekali.. - lepas tu elok jadi pengadil kt gelanggang gusti je.. biar dia kene belasah sekali :)

Apa pun, Malaysia tetap layak ke pusingan kedua sebagai pasukan ketiga terbaik kumpulan dan akan berdepan Iran pada pusingan kedua, hari ini. MALAYSIA boleh!!!

Pengadil Sengal

Badminton Lelaki Kalah!!

Apa kalah? begitulah nasib team badminton lelaki pada sukan Asia yang tewas mengejut kepada pasukan Thailand 2-3. Lebih mengejutkan lagi Datuk Lee Chong Wei kalah kepada Boonsak. Nak buat mcm mana.. Malaysia dh biasa kalah mengejut..

Nampak sgt Malaysia bergantung sgt kepada Datuk Lee Chong Wei. Bila kalah, pemain lain pun menjadi kelam kabut.. Malaysia sepatutnya kene mencari pemain muda, pelapis secepat yang mungkin.. Malaysia boleh!!

DSC01559

-Pelapis tahun 2020 :) -

~Bajonz~

Saturday, November 13, 2010

EPL Fantasy Football..

Minggu ni ada game lagi.. seperti biasa la kene update player kat Yahoo Fantasy Football. Minggu yang lepas point x seberapa bagus.. ranking aku pun dh jatuh. Fenin aku memikir player apa yang sesuai tuk minggu ni. 2 jam gak duk memilih - harap minggu ni dpt point yang banyak..

Jadual perlawanan minggu ini - Jgn lupa saksikannya..

Sat, Nov 13 Stoke v Liverpool
Sat, Nov 13 Wigan v West Brom
Sat, Nov 13 Man City v Birmingham
Sat, Nov 13 Newcastle v Fulham
Sat, Nov 13 Tottenham v Blackburn
Sat, Nov 13 West Ham v Blackpool
Sat, Nov 13 Wolves v Bolton
Sat, Nov 13 Aston Villa v Man Utd
Sun, Nov 14 Chelsea v Sunderland
Sun, Nov 14 Everton v Arsenal

Sesiapa nk cuba main game ni.. bolehla try.. tengok handal mana anda pilih player yang berkaliber.. hehe Yahoo Fantasy Football

Fantasy football

Fairuz & Mira

Friday, November 12, 2010

Pemergian Shamrin Fotograf

Dunia hiburan tanah air dikejutkan dgn Permergian Penyanyi kumpulan Fotograf yang popular sekitar 90-an, Mohd. Shamrin Abdul Samad, meninggal dunia selepas rebah ketika bermain bola sepak pada petang Khamis, semalam.

Takziah diucapkan kepada semua ahli keluarga Allahyarham Shamrin. Al-Fatihah... SEMOGA ROHNYA DI CUCURI RAHMAT DAN DITEMPATKAN BERSAMA ORG2 YG BERIMAN..

Shamrin





~ Bajonz ~

Thursday, November 11, 2010

Seat belt problem lagi

Adoi aii, seat belt myvi problem lagi... jem tak leh tarik.. sethn lepas dh tukar sebelah kiri masa tu ada warranty lagi.. ok la.. kali ni sebelah kanan driver pula jem.. tension laa dgn benda remeh mcm ni.. Warranty dh abis kereta dh 2 tahun lebih. Jika x silap aku masa wife aku beli ada extended warranty tambah lagi sethn kot. nak kene check dgn bank dulu. kalo tak da masak laa nk tukar dekat RM200 lebih.. mahal ooo..

Benda2 safety simple mcm ni kenapa laa kereta produa ni masih ada problem? call customer service, warranty abes problem tu x leh cover. Apa salahnya tukar kasi free jela... PROTON boleh buat siap FOC lagi.. kenapa produa x bleh buat??.. selt belt tu, penting mana bleh jem.. kang polis saman naya aku time belt tu jem.. nak bawa keta pun nanti x rasa selamat..

Tension dgn MYVI ni... Belum lagi masuk bab aircond - lagi aku tension.. PANAS...
Aircond Proton gak aku rasa sejuk mengigil2...

DSC02019

google: myvi seat belt problem, myvi seat belt jam, myvi belt problem, perodua myvi belt problem, seat belt jam, seat belt jem, perodua belt problem, perodua seat belt problem

~ Bajonz ~

P. Ramlee Biography

P. Ramlee Biography. Tonton dan hayati. Part yang terakhir adalah babak yang terharu..

MIMI

Part 1



Part 2



Part 3



Part 4



Part 5



Part 6



Part 7



~ Bajonz ~

google: P. Ramlee Biography, youtube P. Ramlee Biography, video P. Ramlee Biography, drama P. Ramlee Biography, cerita P. Ramlee Biography, Biography P.ramlee, biodata p.ramlee, filem p.ramlee, lagu p.ramlee,

Wednesday, November 10, 2010

Inspira

Tahniah Proton dengan kehadiran keluarga baru...

MIMI

PROTON Inspira yang dilancarkan hari ini mencatat prestasi luar jangkaan dari segi tempahan dengan purata lebih 100 unit sehari, justeru meneruskan kecemerlangan prestasi jualan model keluaran PROTON Holdings Bhd (PROTON) sebelumnya seperti Saga dan Exora

Peninsular Malaysia Prices

-Proton Inspira 1.8 M/T – RM78,999
-Proton Inspira 1.8 CVT – RM84,999
-Proton Inspira 2.0 CVT – RM91,999

East Malaysia Prices

-Proton Inspira 1.8 M/T – RM80,999
-Proton Inspira 1.8 CVT – RM86,999
-Proton Inspira 2.0 CVT – RM93,999

Langkawi Prices

-Proton Inspira 1.8 M/T – RM71,999
-Proton Inspira 1.8 CVT – RM75,999
-Proton Inspira 2.0 CVT – RM82,999

~ Bajonz ~

Malaysia paling POPULAR

"Rakyat Malaysia merupakan orang yang paling popular dalam carian di Internet, sementara rakyat Jepun berada di tempat tercorot"

Tu dia betapa hebatnya rakyat Malaysia.. Rata-rata rakyat di bandar kebanyakkan mempunyai akses ke Internet.. dan kt kampung juga tak ketinggalan.. Ditambah lagi dgn kewujudan laman sosial seperti Facebook and Twitter, mau nya tak popular rakyat Malaysia ni.. Org muda, remaja sah2 memang ada lama sosial ni,. Kanak2, budak2 sekolah, orang-orang tua juga kebanyakkan nya sudah aktif.. Tapi kita jgn pula salah guna kemudahan Internet ni..

So harap lepas ni Rakyat Malaysia juga boleh popular dalam bidang sukan juga ye dan juga bidang2 yang lain...

Anak aku juga ada facebook... Ikut peredaran zaman la katakan... :)

MIMI

~ Bajonz Jambul ~

Tuesday, November 9, 2010

Nokia E7 - will be released on 10 December

Nak beli ke tak nak?? harga dengarnya lagi murah dari N8.. bezanya camera 8 megapixels and xde memory card. hanya built storage 16GB je.. E7 ada QWERTY keyboard + 4.0 inches screen.. yang lain2 semua hampir sama..

E7

Specification:

Display Color: AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
- Nokia ClearBlack display
- QWERTY keyboard
- Multi-touch input method
- Proximity sensor for auto turn-off
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Scratch-resistant surface
- Touch sensitive controls
- Handwriting recognition
Display Size: 360 x 640 pixels, 4.0 inches
Camera: 8 MP, 3264×2448 pixels, fixed focus, dual-LED flash
Connectivity: Yes, v3.0 with A2DP
OS: Symbian^3 OS
CPU: ARM 11 680 MHz processor, 3D Graphics HW accelerator
WAP Browser: WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Java: Yes, MIDP 2.1
Messaging: SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Phone Book Memory: Practically unlimited entries and fields, Photo call
Internal Memory: 16 GB storage, 256 MB RAM, 1 GB ROM
GPS: Yes, with A-GPS support; Ovi Maps 3.0
Colors: Dark Grey, Silver White, Green, Blue, Orange
Phone features: Active noise cancellation with dedicated mic,Digital compass,TV-out (720p video) via HDMI and composite,Dolby Digital Plus via HDMI,MP3/WAV/eAAC+/WMA player,MP4/H.264/H.263/WMV player,Voice command/dial,Document viewer,Video/photo editor,Flash Lite 4.0,
Battery: Standard battery, Li-Ion 1200 mAh (BL-4D)
Stand-by: Up to 432 h (2G) / Up to 480 h (3G)
Talk time: Up to 9 h (2G) / Up to 5 h (3G)

Sunday, November 7, 2010

Banjir semakin pulih dan cuti sekolah

Keadaan banjir di Kedah, Perlis dan Kelantan beransur pulih.. Cuti sekolah pun tak lama lagi. So boleh laa bawa keluarga jalan-jalan ke UTARA - Penang, Kedah dan Perlis..

Bermakna bulan depan adalah bulan yang agak sibuk mmandangkan cuti sekolah, nak bawa anak jalan2, termasuk persediaan untuk barang2 sekolah anak pada tahun hadapan. Terutama anak aku Syamimi yang nk masuk darjah 1. Banyak perkara dan benda baru perlu diajar.. pergi sekolah, balik sekolah naik apa? beli makanan kt kantin dan mcm2 lagi... Bermakna juga aku kene cuti panjang - abiskan cuti tahun ni la jawabnya..

DSC00594

Monday, November 1, 2010

Nokia N8



Akhirnya dapat gak aku mencuba N8 yang terbaru dari Nokia - wife aku punya.. pada aku ok juga N8 ni.. xde la kokap sgt mcm org lain cakap.. yang penting memang murah dari Iphone dan specs pun hampir sama... Jika anda berminat dgn N8 pastikan beli yang Original... AP set harga lebih kurang je.. mmurah 100 henget je.. baik beli ori terus RM1698.00

Antara kehebatan dan kecanggihan N8:
-AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
-360 x 640 pixels, 3.5 inches, Multi-touch input method
-Accelerometer sensor for UI auto-rotate
-16 GB internal storage , micro sd up to 32gb
-support 3g, WLAN b/g/n
-microUSB v2.0, USB On-the-go support (cucuk pendrive dh boleh copy file)
-12 MP, 4000x3000 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, Xenon flash
-Video HD 720p@25fps - TV-out (720p video) via HDMI with Dolby Digital Plus sound
-Ovi Maps 3.0 -free

Boleh tgk lebih lanjut kat http://www.gsmarena.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...