Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Tuesday, May 31, 2016

Pak Nil sangkal dakwaan guna Botox


Pengacara terkemuka, Datuk Aznil Haji Nawawi atau Pak Nil, 54, menyangkal dakwaan yang mengatakan dia mengambil suntikan botoks untuk tujuan mencantikkan wajah.

Tampil muda berbanding usia sebenar, Pak Nil mencerita pengalaman lalunya yang berhabis demi menjaga penampilan wajah.

“Dahulunya, saya sanggup berhabis wang beribu-ribu ringgit sebulan demi menjaga penampilan wajah. Namun begitu, saya menyangkal dakwaan yang mengatakan saya mengambil suntikan botoks kerana ianya memudaratkan.

“Mustahil saya gunakan botoks kerana jika benar, pastinya saya tidak boleh memberikan reaksi wajah yang berbeza-beza, sama ada sedih, gembira atau pun terkejut setiap kali saya mengacarakan mana-mana program di kaca televisyen. Saya hanya melakukan rawatan yang selamat serta tidak membahayakan dan berjumpa dengan pakar dermatologi,” kata Pak Nil kepada Astro Gempak.

Muncul dengan produk penjagaan wajah jenama sendiri iaitu Anell by Aznil Nawawi, Pak Nil mahu berkongsi rahsia kepada peminat di luar sana.

“Menerusi Anell, saya menemui jalan penyelesaian untuk menjaga wajah secara murah dan selamat. Saya bersama dengan rakan kongsi, Aisyah Nik Jaafar berusaha mencari formulasi berkesan dalam merealisasikan Anell.

“Produk ini dijual dengan harga yang sangat berpatutan dalam pembungkusan yang sangat menarik, hanya RM199 sahaja. Produk ini sesuai digunakan oleh lelaki dan perempuan, malah ia juga lulus ujian makmal dan mendapat lesen Kementerian Kesihatan Malaysia,” katnya lagi.

Untuk sebarang informasi lanjut mengenai produk ini, lawati laman Instagram @anell_official dan laman Facebook berikut, www.facebook.com/anellbyaznilnawawi. Produk ini mula dipasarkan pada 1 Jun 2016.

~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Juara Ceria Popstar 2016 Kenang Pengorbanan Ibu


KUALA LUMPUR: Juara program Ceria Popstar 2016 Siti Junaidah Bekri atau Jun memberitahu dia terkenang pengorbanan ibunya saat namanya diumumkan sebagai pemenang rancangan berkenaan yang diadakan di Studio Kompleks Studio Merdeka, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) di sini, Jumaat lalu.
Jun, 14, berkata, dia sebak mengenangkan ibunya, Zaiton Ogok yang sanggup bersusah payah termasuk menempuh perjalanan selama lapan jam menaiki bas bersamanya dari Tawau ke Kota Kinabalu bagi membolehkannya menghadiri uji bakat.

"Kerana ibu saya mendapat kemenangan ini, ia membuatkan saya sebak dan tidak dapat menahan air mata saat diumumkan sebagai pemenang.

"Saya masih ingat kami berdua terpaksa tidur di perhentian bas selepas menempuh perjalanan selama lapan jam dari Tawau sebelum kakak sepupu saya membawa kami ke rumahnya.
"Kemenangan ini saya dedikasikan kepadanya atas pengorbanannya yang tidak ternilai," katanya kepada mStar Online.

Menerusi pertandingan itu, Jun yang menyampaikan dua buah lagu iaitu Sesal Separuh Nyawa dan Bahtera Merdeka.

Dengan kemenangan itu Siti Junaidah atau Jun menerima hadiah wang kemenangan sebanyak RM20,000 berserta trofi.

Jun turut menerima Anugerah Bintang Genius tajaan Qu Puteh IQ Genius dan membawa pulang hadiah wang tunai RM3,000 dan trofi.

Dalam pada itu, Jun berkata, hadiah kemenangannya akan diserahkan kepada ibunya untuk membantu meringankan perbelanjaan keluarga.
"Saya tiada apa-apa perancangan dengan wang kemenangan itu sebaliknya saya akan serahkan kepada ibu untuk digunakan sebagai perbelanjaan keluarga.

"Alhamdulillah ini sahaja yang dapat saya bantu bagi meringakan beban mereka," ujarnya.

Sementara itu, Zaiton ketika ditemui tidak menyangka anaknya itu akan menjuarai program berkenaan dan menganggap kemenangan itu sebagai balasan kepada usaha Jun mengejar cita-citanya sebagai penyanyi.

Kata Zaiton, dia sanggup berkorban demi anak kesayangannya itu kerana sedar bakat yang dimilikinya luar biasa dan sentiasa mendoakan agar perjalanan Jun dipermudahkan sepanjang pertandingan.
"Saya tidak pernah mendoakan agar dia mendapat kemenangan itu sebaliknya memohon Allah memudahkan urusannya dan kuatkan hatinya dalam mengharungi pertandingan itu.

"Alhamdulillah rezeki Allah memberi kemenangan kepadanya dan sebagai ibu saya sangat berbangga dengannya," katanya.

Dalam perkembangan sama, mentornya menerusi program itu, Black berkata, sejak bertemu dengan Jun ketika sesi uji bakat dia sudah menjangkakan Jun akan menjuarai pertandingan tersebut.

Ini kerana kata Black, Jun mempunyai kebolehan menyanyi yang luar biasa meskipun secara dasarnya dia adalah seorang kanak-kanak yang pendiam.

"Ketika uji bakat lagi saya mahukan dia dan tahu Jun boleh menang dan tekaan saya tepat.

"Alhamdulillah semua usaha kerasnya yang saya lihat dengan mata sendiri akhirnya terbayar malah dia tidak pernah sekali memberi alasan," katanya.


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Wednesday, May 25, 2016

Kajol Semakin Memilih


Aktres Bollywood, Kajol mendakwa semakin sukar mencari naskah filem yang lebih berkualiti kebelakangan ini.

Dipetik menerusi Bollywood Life, Kajol berkata dia semakin berhati-hati sekiranya menerima sebarang tawaran selepas kegagalan filem Dilwale di pawagam.

“Banyak perubahan yang berlaku dalam dunia perfileman di India sejak ke belakangan ini. Tidak kira jika anda pendatang baru atau yang lama, semuanya menghadapi perkara yang sama iaitu sukar untuk mencari naskah yang benar-benar bagus.

“Namun saya hanya memberi pengecualian sekiranya karya melibatkan suami, Ajay Devgan,” luah Kajol.

Kajol sebelum ini menyatakan kekecewaan selepas gandingannya dengan Shah Rukh Khan dalam filem Dilwale tidak meraih kutipan yang tinggi di pawagam.

Lebih mengejutkan, Kajol mengakui kesal apabila memilih Dilwale berbanding filem Durga Rani Singh arahan Sujoy Gosh yang mendapat sambutan hebat di India.


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Tudung Neelofa raih RM1.3 Juta dalam 3 Minit


Pelakon dan pengacara Neelofa mendedahkan tudung jenamanya, Naelofar Hijab meraih RM1.3 juta dalam masa tiga minit.

Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor, 27, berkata hasil jualan tersebut membuktikan pelanggan berpuas hati dengan koleksi dan juga kualiti kain jenamanya.

“Jualan paling tinggi adalah melalui stokis dan setiap kali kami buka tempahan, dalam masa satu hingga lima minit tudung-tudung kami akan habis dibeli mereka.

“Kadang-kadang jualan itu boleh mencecah RM1.2 hingga RM1.3 juta dalam masa tiga minit saja dan dalam masa yang sama juga kami boleh habiskan oder.

“Kami tak buka tempahan untuk rekaan yang banyak, selalunya mungkin dalam satu atau tiga rekaan sahaja.

“Melihat hasil jualan tersebut, kami dah boleh nampak kepercayaan yang diberikan oleh stokis dan juga pelanggan kami terhadap Naelofar Hijab dari segi kualiti dan harga yang ditawarkan,” katanya ketika ditemui selepas majlis pelancaran koleksi raya Naelofar Hijab bertempat di The Royale Chulan, Kuala Kumpur semalam.

Tambah Neelofa lagi, jenamanya itu akan diperluaskan lagi dengan menembusi pasaran negara Turki dan juga London pada penghujung Jun ini.

“Setakat ini kami mempunyai lebih 400 stokis di dalam dan luar negara termasuklah Singapura, Amerika Syarikat dan Australia.

“Insha Allah, kalau tiada aral melintang koleksi tudung raya kami akan dijual di London pada hujung bulan depan  dengan kerjasama syarikat online, Haute Elan.

“Alhamdulillah, mungkin rezeki kami, Naelofar Hijab adalah satu-satunya produk ‘instant shawl’ dari Malaysia dan sebanyak 10 hingga 15 koleksi baru kami akan dipasarkan di sana,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain , Neelofa bakal muncul dengan wangian jenama sendiri, Neelofa.



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Ziana Zain cuba Ketam Cili Abang Terlajak Laris


Bekas juri Maharajalawak Mega 2016, Ziana Zain teruja dapat mencuba Ketam Cili, air tangan Datuk Aliff Syukri atau lebih dikenali sebagai Abang Terlajak Laris.

Selain itu, Ziana turut mengakui ketam adalah makanan kegemarannya.

Bagaimanapun Ziana tidak memberitahu kepada Aliff Syukri tentang kedatangannya ke rumah untuk merasa hidangan disediakan pengusaha kosmetik popular itu.

Sementara itu, Aliff Syukri pula berdepan cabaran untuk memasak tiga bahan yang disediakan produksi iaitu, ketam, tauhu kering dan terung dalam masa 30 minit.

Ketika itulah penonton dapat melihat tekanan dihadapi Aliff Syukri ketika berada di dapur rumahnya termasuk aksinya yang terkial-kial ketika memotong terung dan mengisar bahan-bahan masakan.

Menariknya, selepas mengetahui Ziana bakal merasa masakannya, Aliff Syukri terkejut kerana tidak menyangka penyanyi pujaannya itu sudi masuk ke dapurnya!

Dia juga hampir memeluk Ziana ketika melihat penyanyi Puncak Kasih itu berada di depan mata.

Ziana juga kagum dengan kesungguhan dan kepakaran Aliff Syukri yang menjadi jutawan dalam usia muda dan mampu memberi inspirasi kepada peniaga baru.

Untuk menyaksikan aksi selamba Aliff Syukri di dapur,  jangan lupa untuk menonton program terbaru Masaklah Kau yang disiarkan di Astro Prima (105) dan Maya HD (132) jam 9.30 malam ini (Selasa).

Masaklah Kau dihoskan oleh pengacara terkenal Faizal Ismail selaku dalang untuk memeriahkan lagi suasana program ini.

Sebelum itu, sila dapatkan pelbagai resepi masakan dan hidangan di Aplikasi Suudu dengan memuat turun di App Store atau Google Play.

Anda juga boleh mendapatkan pelbagai kandungan masakan di dalam Suudu Instagram/ suuduasia serta  Suudu Facebook/OfficialSuudu.

~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Uqasha Senrose Dedah Ditipu Rakan Kongsi


Pelakon Uqasha Senrose mendedahkan perniagaan tudung bawah jenama Uqasha Senrose Collection yang dilancarkan pada September tahun lalu lingkup akibat ditipu oleh rakan kongsinya.
Uqasha atau nama sebenarnya Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 24, berkata, janji keuntungan bakal dikongsi sama rata tidak ditunaikan malah mendapati individu berkenaan hanya menggunakannya untuk menjual tudung berkenaan.

"Perniagaan itu sudah tiada kerana saya ditipu rakan kongsi sendiri dan ia sangat mengecewakan saya kerana janji dibuat hanya tinggal janji.

"Malah saya hanya dipergunakan oleh rakan kongsi untuk kepentingan peribadi membuatkan saya tiada hati lagi untuk meneruskan perniagaan berkenaan,"
Uqasha berkata demikian ketika ditemui pada majlis prebiu media Syukur Selalu Ramadan TV3 dan TV9 2016 di Hotel Le Meridien di sini, Selasa.

Pelakon drama bersiri Tundukkan Playboy Itu turut dipilih sebagai duta Syukur Selalu disamping Fasha Sandha, Amar Asyraf, Fattah Amin, Hafidz Roshdi, Janna Nick dan Raja Afiq.

Dalam pada itu, Uqasha berkata, perbuatan individu berkenaan terdedah apabila dia meminta salinan pendaftaran syarikat sebelum mendapati namanya tiada sebagai rakan kongsi.

Malah kata Uqasha, sepanjang sembilan bulan perniagaan itu berjalan dia hanya menerima RM5,000 sebagai ganjaran selain rakan kongsinya itu berdolak-dalik berhubung hasil penjualan tudung setiap bulan.

"Dia sering memberitahu jualan tidak bagus selain memberi pelbagai alasan apabila saya bertanya tentang perniagaan kami.

"Saya hanya menerima RM5,000 sepanjang sembilan bulan kami bekerjasama dan saya tidak ingin teruskan lagi kerana tahu saya telah ditipu olehnya," jelasnya.

Bagaimanapun Uqasha enggan mendedahkan jumlah pelaburan dan kerugian yang terpaksa ditanggung kerana enggan mengenang lagi kejadian tersebut. 
Sementara itu, Uqasha berkata, dia bersetuju bekerjasama dengan individu berkenaan selepas berasa yakin dengan pelan perniagaan yang telah disediakan meskipun sebelum ini dia banyak menerima tawaran sebagai duta tudung.

Jelasnya, walaupun ada kontrak di antara mereka namun dia mengakui mempercayai rakan kongsinya itu tanpa meneliti butiran dalam perjanjian sebelum memulakan jenamaUqasha Senrose Collection.
"Salah saya juga mudah percaya dan tidak membaca kontrak dengan teliti tetapi nasi telah menjadi bubur dan akan lebih berhati-hati selepas ini," ujarnya.

Malah kata Uqasha, dia bercadang untuk memulakan jenama baharu dan akan mengusahakan sendiri perniagaan tudung tanpa melibatkan pihak lain.


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Thursday, May 5, 2016

Lexis, Grand Lexis Port Dickson

Lexis dan Grand Lexis merupakan antara tempat percutian yang menarik di Port Dickson. Mempunyai hotel2 yang berada di atas air laut.. best kan.. jika best tentulah harga pun BEST sekitar RM300 hingga RM1000 semalam... huhu.. Mana yg rajin cari lah dalam internet kot2 dapat yang murah macam Agoda.

Yang menarik ada private pool lagi (kat Grand Lexis je).. sesuai untuk family yang ada anak2. mandi la sepuas puasnya.. haha.. Jika dapat yang menghadap laut angin memang kuat.. 

Sesuai kepada mereka yang mempunyai kemampuan yang lebih, yang baru berkahwin untuk berbulan madu, berehat menenangkan minda dari kesibukan kerja, sambil berehat boleh memancing sekali. Ye la rumah atas air kan.. hehe.. Ok kat sini abam belanja sikit gambar2 sekitar kawasan Lexis dan Grand Lexis ye.. Kalo pengantin bergambar outdoor kt sini menarik juga ye.. hehe.  



Panorama View




~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

pusat peranginan di port disckson, lexis pf, tempat-tempat menarik di port dickson, lokasi menarik di port dickson, best place in port dickson, tempat best di port dickson, hotel-hotel di port dickson, lokasi menarik untuk outdoor di PD, grand lexis port dickson, best place in port dickson, hotel murah di port dickson, hotel budget, hotel mewah di port dickson

Sunday, May 1, 2016

Hazeeq Homestay


Jika anda ingin mencari homestay yang selesa, tenang, pemandangan indah dan di tepi sawah.. 
inilah lokasinya..


Hazeeq Homestay

No 135 Taman Nabira Jaya 2
Alor Setar Kedah







homestay murah, homestay kedah, homestay tepi sawah, homestay alor setar, homestay selesa, homestay bersih, homestay taman nabira, homestay cantik, homestay murah alor setar, homestay setingkat, rumah sewa homestay, rumah persinggahan alor setar, homestay tepi bendang, homestay bandar alor setar, homestay bajet, homestay dengan air-cond, homestay belah utara, homestay 3 bilik

~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...