Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Tuesday, March 29, 2011

Belacan & Paku - Mat Salleh yang Pandai cakap Melayu


Belacan dan Paku di youtube. Femos juga diorg ni kat youtube - ramai peminat dr Malaysia ni... Ape yang menariknya mereka berdua pandai cakap bahasa Melayu.. kelakar juga laa video klip diorang ni, tapi ada juga yang kelakarnya tak menjadi.. Bagus diorg ni menolong memartabatkan Bahasa Melayu dan mempromosi negara Malaysia :).

Banyak kisahnya yang Paku ni tak pandai cakap English, Tau cakap melayu je... hahaha... Jadi korang layan laa video klip Belacan dan Paku ni... gelak jangan x gelak.. hahaha....













~ Bajonz ~
~ Photo ~

google: Belacan & Paku facebook, Belacan & Paku twitter, Belacan dan Paku, video klip Belacan dan Paku, gambar Belacan dan Paku, youtube Belacan dan Paku, video Belacan dan Paku, lagu Belacan dan Paku, drama Belacan dan Paku

Tuesday, March 22, 2011

(Video) Cikgu Shida Dari Parit Berjoget


Layan gak video youtube dari Cikgu Shida.. kelako laa juga.. Aku ingat 1 je video, rupanya banyak.. haha rajin tul laa cikgu ni... dan kreatif juga...


Antara video klip miming yang paling popular adalah lagu Kalau Berpacaran hampir mencecah 1 juta yang melayan nya.. Wow... Dasyat dasyat...

Mari kita layan antara video klip miming kt bawah ni.. yang gelek2 pun ada...












~ Bajonz ~
~ Photo ~

google: cikgu shida facebook, cikgu shida gelek. video klip cikgu shida, cikgu shida miming, youtube cikgu shida

Monday, March 21, 2011

Jepun sebelum, selepas Tsunami dan Gempa Bumi

This image provided by Google shows central Ishinomaki in 2003. Ishinomaki is a coastal city about 30 miles north of Sendai in the Miyagi Prefecture. (Google)
This image provided by Google shows central Ishinomaki after the tsunami. Ishinomaki's hospital morgue now is too small to handle the number of dead. The official death toll is almost 1,900 but the police chief said that 10,000 were estimated to have died in this area. (Google)

This April 3, 2010 image released by GeoEye shows an area of Sendai, Japan. Tthe coastal city north of Tokyo was only 80 miles from the quake's epicenter. (GeoEye/AP Photo)
This March 12, 2011 image released by GeoEye shows an area of Sendai, Japan. The Japanese port was likely the hardest hit. Its port area was smashed to rubble by the quake and then the tsunami plowed through it. (GeoEye/AP Photo)

This April 4, 2010 image released by GeoEye shows an area of Yuriagi near Miyagi Prefecture in Japan. An 8.9-magnitude earthquake struck Japan on March 11, 2011, causing a tsunami that devastated the region. (GeoEye/AP Photo)
This March 12, 2011 image released by GeoEye shows an area of Yuriagi near Muyagi Prefecture, Japan. An 8.9-magnitude earthquake struck Japan on March 11, 2011, causing a tsunami that devastated the region. (GeoEye/AP Photo)

This April 10, 2010 image released by GeoEye shows the Arahama area of Sendai, Japan. An 8.9-magnitude earthquake struck Japan on March 11, 2011, causing a tsunami that devastated the region. (GeoEye/AP Photo)
This March 12, 2011 image released by GeoEye shows the Arahama area of Sendai, Japan. Days after the quake and tsunami struck, thousands of Japanese along the coast were struggling without food, water and power. (GeoEye/AP Photo)

~ Bajonz ~
~ Photo ~

google: Jepun selepas tsunami, jepun selepas gempa bumi, gambar tsunami di jepun, sebelum dan selepas tsunami jepun, video tsunami jepun, video gempa bumi di jepun

Pameran Pengantin Malaysia 1-3 April 2011

Kepada yang nak kawin tu, jom singgah nanti  :)


~ Bajonz ~
~ Photo ~

Sunday, March 20, 2011

Gambar sekitar Fiesta Belon Udara Panas

Hari ni hari terakhir fiesta belon udara panas / Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta. Akhirnya sempat juga aku sampai kt putrajaya walaupun sebelum aku datang hujan turun lebat.. Patutnya hari Sabtu lagi aku plan nak kesana.. tapi hujan lebat plak, so bawa ke hari Ahad..

Tapi Alhamdulillah, sampai sana cuaca nampak ok, tapi mendung saja.. sempat laa tengok belon naik ke udara.. lewat petang baru laa naik dalam 6pm..

DSC00691

DSC00828

DSC00868

DSC00797

DSC00799

DSC00810

DSC00832

DSC00887

~ Bajonz ~
~ Photo ~


google: Fiesta Belon Udara Panas 2011, gambar Fiesta Belon Udara Panas 2011, foto Fiesta Belon Udara Panas 2011, gambar sekitar Fiesta Belon Udara Panas putrajaya, tarikh Fiesta Belon Udara Panas 2011, Fiesta Belon Udara Panas 2012, video Fiesta Belon Udara Panas 2011, youtube Fiesta Belon Udara Panas 2011

Heartbeat - Jom Join

Jom register kat Heartbeat. Sambil anda shopping, sambil anda juga boleh buat duit...




~ Bajonz ~
~ Photo ~

Saturday, March 19, 2011

Video Juara Raja Lawak 5 - Man


Tahniah kepada Man yang telah menjuarai Raja Lawak Musim ke-5.. Aku pun tak sangka Man boleh menang.. Man telah menunjukkan peningkatan yang mendadak.. itu pasal dia boleh menang dan ramai yang Undi Man. Dapat RM100,000 tu.. Lumayan.........

Aku suka Man jadi Pemidato... memang lawak... hahaha.. Semoga Man terus berjaya dlm Industri lawak negara...








~ Bajonz ~
~ Photo ~

Friday, March 18, 2011

Fiesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya, 17 - 20 Mac 2011


Fiesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya 2011 / 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011 pada 17 - 20 Mac 2011.

Jom Tengok... Rasa weekend ni nak pegi laaa...

CONTEST INFORMATION

Snap & Fly Competition

Only Digital SLR (menarik ni)
8.00 am – 3.00 pm daily during event
Winner will be announced by 4.00 pm
1st winner – 2 hot air balloon flying tickets
Location : Gallery (Registration & Evaluation)

Colouring Contest

7 – 10 years old
Stationeries are provided (drawing block & color pencil)
17th & 18th March (Thursday & Friday)
Registration from 9.00 am – 10.00 am (max 30 participants)
Location : Launching Field Secretariat (Site A)
Prize Giving – 11.30 am
1st Winner – 2 Free Flying ride tickets
2 Consolation Prizes

Block Building Competition

Registration 10.00 am 19th & 20th
Open to all ages, must have 1 children in a team
Blocks provided
Registration 10.30 AM daily
Location : Launching Field
1st winner – 2 hot air balloon flying tickets
10 Consolation Prizes

Paper Aeroplane Competition

10 – 12 years old
Consist of a parent & a child (2 persons)
17 – 20th March
Registration 10.30 am – 11 am daily
Location : Launching Field Secretariat (Site A)
Paper is provided
1st Winner – 2 Free Flying ride tickets
2 Consolation Prizes
Most creative
Bonus gift

Info:

Date : 17 - 20 March 2011
Time : 07:00 am - 09:00 pm
Venue : Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya, Malaysia
Official Website : http://www.myballoonfiesta.com/


~ Bajonz ~
~ Photo ~

Aku ke Kuching semula

17032011745

Akhirnya aku jejak kaki semula ke Kuching, Sarawak. last sekali aku ke Kuching 5/6 tahun lepas. Banyak perubahan gak kt Kuching ni.. Jalan raya pun byk berubah... ke aku banyak lupa sebenarnya... hehehe

16032011714

Aku lepak kat Hotel Riverside Majestic. Mahal ooo hotel ni... Shopping complex pun bawah hotel je.. nak tengok wayang, bowling memang semua dekat je... patutla mahal.. tgh Town lagi tu..
Bilik pun luas, katil pun beso - sesuai laa tuk aku... haha.. guling2 abes. yela duk sensorang kt bilik tu..

16032011700

Tapi aku x sempat nk jalan mana2 sebab dtg sini pun urusan kerja.. aku jalan2 sekitar berdekatan hotel je... hari2 tengok sungai.. :)

16032011722

~ Bajonz ~
~ Photo ~

Monday, March 14, 2011

Lee Chong Wei menang All England


Tahniah dan syabas kepada Datuk Lee Chong Wei yang telah memenangi perlawanan akhir kejuaraan badminton All England 2011.. Akhirnya Lin Dan kalah jugak kat Chong Wei..

Lee Chong Wei berjaya menundukkan bintang China, Lin Dan 21-17, 21-17... memang hebat Chong Wei ni... Semoga lepas ni kalo jumpa Lin Dan lagi, boleh menang lagi macam ni :)



~ Bajonz ~
~ Photo ~

google: keputusan all england, juara all england 2011, Lee Chong Wei juara all england, lin dan kalah di tangan Lee Chong Wei, Lee Chong Wei menang bergaya, video perlawanan all england, gambar perlawanan all england

Saturday, March 12, 2011

Tsunami dan Gempa Bumi Melanda Jepun (Video)


Berikut adalah-adalah video-video Tsunami yang melanda Jepun selepas gempa bumi 8.9 skala ritcher berlaku. Untuk makluman, sila jauhi mana-mana pesisiran pantai di Malaysia (Sabah, Terengganu) kerana kemungkinan tsunami boleh sampai ke Malaysia.

info:
-Boleh tengok live coverage Tsunami di channel YouTube Al-Jazeera.
-Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan




~ Bajonz ~
~ Photo ~

google: gempa bumi di jepun, tsunami melanda jepun, gambar gempa bumi jepun, gambar tsunami di jepun, video tsunami di jepun, tsunami dasyat di jepun, banjir di jepun, amaran tsunami dari jepun, tsunami jepun 2011, jepun musnah akibat tsunami

Sunday, March 6, 2011

Keputusan Penuh PRK DUN Merlimau & DUN Kerdau



DUN Merlimau

Jumlah Peratusan mengundi = 78.76%

Jumlah Undi BN: 5,962
Jumlah Undi PAS: 2,319
Majoriti: 3,643

PEMENANG: BN - Roslan Ahmad

DUN Kerdau

Jumlah Peratusan mengundi = 83.20%

Jumlah Undi BN: 5,060
Jumlah Undi PAS: 2,336
Majoriti: 2,724

PEMENANG: BN - Syed Ibrahim Syed Ahmad

~ Bajonz ~
~ Photo ~


google: keputusan PRK merlimau, keputusan PRK Kerdau, pemenang dun merlimau, pemenang dun kerdau, gambar sekitar prk merlimau, gambar sekitar prk kerdau, video di prk merlimau, video di prk kerdau, keputusan penuh prk, keputusan penuh prk merlimau dan kerdau, prk merlimau dan kerdau, gambar suasana prk kerdau dan merlimau, peratusan mengundi prk merlimau dan kerdau

Saturday, March 5, 2011

Mansuhkan Saman Ekor!!!


Mansuhkan je laa saman ekor ni.. nak saman terus depan2 laa, xyah nak sorok2 tembak sana sini..

Dah la kene saman, pastu x bayar kene blacklist plak.. Insurans, rodtax nak kene bayar juga.. tu belum kira lagi saman PBT...






~ Bajonz ~
~ Photo ~


google: isu saman ekor, mansuhkan saman ekor, video saman ekor, tolak saman ekor, saman ekor masuk parlimen, buang saman ekor, saman ekor menyusahkan, youtube saman ekor, hapuskan saman ekor

The Top 10 richest in Malaysia

Malaysia’s 40 wealthiest tycoons are now worth US$62.1 billion (RM188.28 billion), up by US$11.1 billion or 22% compared with last year, according to the latest rich list published by Forbes Asia.

The better coffers come on the back of the country’s healthy economy which grew 7.2% last year, the highest rate since 2000.

The first two spots on the list see no change for tycoons Tan Sri Robert Kuok Hock Nien and Tan Sri Ananda Krishnan.


Kuok, 87, has held the pole position since 2006 when Forbes Asia began ranking the 40 richest Malaysians. He is worth US$12.5 billion, up by half a billion from last year. His biggest source of wealth is his stake in Wilmar, the world’s largest listed palm oil company.

Krishnan, 72, comes in at No 2 with US$9.5 billion, up from US$8.1 billion last year. His Maxis Communications Bhd is Malaysia’s biggest cellphone service provider.

Recently, he took three of his companies private: satellite broadcaster Astro All Asia Networks, power and gambling company Tanjong Plc, and satellite operator Measat Global Bhd.

At No 3 is this year’s biggest gainer in dollar terms, Puan Sri Lee Kim Hua. The 81-year-old widow of casino magnate Tan Sri Lim Goh Tong, is one of three women on the list this year.

Lee's Genting shares took off when the company’s Singapore operations on Sentosa Island opened, pumping up the family’s net worth by US$2.7 billion to US$6.6 billion from a year ago.

Tan Sri Lee Shin Cheng, who built IOI Group into one of the world’s biggest palm oil producers, is down one spot at No 4 with a net worth of US$5 billion, up by US$400 million from last year.

AirAsia Bhd’s Datuk Seri Tony Fernandes, Malaysia’s budget airline pioneer, is ranked 20th this year, down one spot from last year despite his wealth increasing to US$470 million from US$330 million last year.

The only newcomer this year is Chia Song Kun at No 24 with US$400 million. The share price of his QL Resources Bhd, the seafood, egg production and palm oil company, has doubled since last year.

Tan Sri Vincent Tan, the self-made entrepreneur who runs Berjaya Group, is ranked ninth with his wealth at US$1.25 billion.

Timber tycoon Tan Sri Tiong Hiew King is the only person who did not see his wealth change. He is still worth US$1.2 billion and is ranked No 10 on the list.

This year, a minimum net worth of US$125 million was needed to qualify for the list, up from US$110 million last year. The number of billionaires on the list remains unchanged from last year at 10.

The top 10 richest in Malaysia are:

1. Robert Kuok, US$12.5 billion
2. Ananda Krishnan, US$9.5 billion
3. Lee Kim Hua, US$6.6 billion
4. Lee Shin Cheng, US$5 billion
5. Quek Leng Chan, US$4.8 billion
6. Teh Hong Piow, US$4.7 billion
7. Yeoh Tiong Lay, US$2.7 billion
8. Syed Mokhtar AlBukhary, US$2.5 billion
9. Vincent Tan, US$1.25 billion
10. Tiong Hew King, US$1.2 billion

Source: March 2011 issue of Forbes Asia


~ Bajonz ~
~ Photo ~

Wednesday, March 2, 2011

Myvi Extreme, Perodua Myvi 2011

Foto terbaru ini yang memaparkan muka depan Perodua Myvi SE 2011, atau bakal dikenali sebagai Perodua Myvi Extreme.




Sumber dari Berita Harian hari ini mendedahkan Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) bakal melancarkan Myvi edisi baru dengan enjin berkapasiti 1.5 liter dan ditampilkan dengan reka bentuk, kemasan dan perincian lebih tegar, bergaya dan sporty. Sumber industri berkata, Myvi baru yang bakal dinamakan ‘MyVi Extrem’ itu akan dilancarkan pada Mac atau April tahun ini.

Sumber tersebut memberitahu Myvi Extrem akan menggunakan platform gabungan model generasi baru Toyota Passo dan Daihatsu Boon Luminas dengan kuasa enjinnya juga dipertingkatkan kepada 1.5 liter berbanding 1.0 liter dan 1.3 liter pada model Myvi sedia ada di pasaran. Beberapa perubahan dalaman dan luaran ditampilkan mengikut trend semasa bagi memenuhi citarasa golongan muda seperti bamper, hud depan dan pintu belakang yang lebih bergaya.

Myvi Extrem baru ini juga menampilkan perubahan kedudukan gear yang terletak pada papan pemuka (dashboard) seperti Alza. Difahamkan, dengan pelancaran Myvi Extrem serta satu lagi model baru yang akan dilancarkan PERODUA pada separuh kedua tahun ini, ia dijangka merealisasikan hasrat PERODUA untuk merekodkan jualan tertinggi baru tahun ini. Rekod jualan syarikat itu sebelum ini adalah 176,400 unit.



~ Bajonz ~
~ Photo ~

Google: perodua Myvi Extreme, gambar Myvi Extreme, perodua myvi 2011, gambar myvi 2011, gambar myvi yang terbaru, kereta terbaru myvi, video Myvi Extreme, video myvi 2011,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...