Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Thursday, November 10, 2016

Penumpang Dikejutkan Ular Dalam Pesawat


MEXICO CITY: Penumpang kelas pertama dalam penerbangan Aeromexico baru-baru ini berdepan dengan 'penumpang gelap' iaitu seekor ular, sekaligus menyamai filem aksi mengenai ular dalam pesawat, 'Snakes on a Plane".

Seorang rektor universiti dari Torreon memuat naik sebuah video di Twitter mengenai penumpang yang tidak diundang itu menyusuri keluar dari bahagian atas kabin.

"The flying viper (ular terbang), Ha Ha Ha," katanya secara bergurau.

Kekecohan itu membuatkan pihak berkuasa trafik udara memberi keutamaan kepada pesawat dalam penerbangan domestik dari Torreon ke Mexico City itu untuk mendarat.

Pakar haiwan, Juan Carlos Gomez Juarez berkata, adalah jelas daripada video tersebut menunjukkan bahawa para penumpang tidak dapat menangani kehadiran spesis beracun.

Tiada kecederaan dilaporkan, bagaimanapun beberapa penumpang kecewa dengan keadaan yang berlaku.

"Adalah perkara biasa bagi orang ramai panik apabila mereka melihat ular," kata Gomez Juarez.

Menurut Aeromexico, ia menjalankan siasatan mengenai punca ular tersebut boleh berada di dalam pesawat. - AFP


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Ahli Perniagaan Cina Beli Pesawat Sendiri Dari Amerika


BEIJING: Seorang ahli perniagaan dari barat daya China telah membeli sebuah pesawat pada harga kira-kira AS$ 500,000 (RM2.1 juta) dan menghantarnya pulang ke kampung halamannya, menurut laporan akhbar.

Lelaki itu, yang nama penuhnya tidak diberikan, membeli pesawat Boeing 737-300 di Amerika Syarikat, lapor Chengdu Commercial Daily.

Usahawan itu pada mulanya cuba untuk membeli pesawat 'bersara' di China, tetapi tidak digalakkan memandangkan ia perlu melalui banyak proses dan kerenah, kata laporan itu.

Ahli perniagaan itu mengetuai pasukan rundingan dengan lima anggota dan mengambil masa tiga bulan untuk bersetuju dengan harga akhir pesawat di Amerika Syarikat itu, yang tidak lagi berada dalam operasi perkhidmatan.

Jumlah kos pembelian dan penghantaran semula pesawat itu adalah lapan juta yuan (RM5 juta), menurut laporan.

Ia akan mengambil masa dua bulan untuk dipasang sepenuhnya dan untuk diubah suai, seorang juruteknik yang bertanggungjawab bagi pemasangan pesawat itu di Beijing dipetik sebagai berkata.

Pesawat itu akan dibawa ke kampung halaman ahli perniagaan itu di Guanghan di wilayah Sichuan di mana ia akan diletakkan dalam sebuah taman penerbangan berhampiran sebuah institut kejuruteraan aeronautik. Tidak ada rancangan untuk menerbangkannya.

Jumlah orang kaya di China yang membeli jet peribadi lebih kecil untuk pengangkutan dan sebagai simbol status telah meningkat. - South China Morning Post



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Angkasawan AS Mengundi Di Angkasa Lepas



MIAMI: Angkasawan tunggal Amerika Syarikat (AS), Shane Kimbrough yang kini berada di Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS) telah menunaikan tanggungjawab mengundi lebih awal di angkasa lepas.

Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (Nasa) memaklumkan, Kimbrough adalah angkasawan terbaharu yang menyambung tradisi mengundi sambil terapung di dalam ISS yang kini berada di orbit Bumi.

Kimbrough menaiki sebuah roket Soyuz buatan Rusia menuju ke ISS pada 19 Oktober lalu untuk memulakan misi empat bulan di pusat penyelidikan itu bersama dua kosmonaut Rusia.

Selain Kimbrough, Nasa turut mengesahkan seorang lagi angkawasan wanitannya, Kate Rubins yang turut mengundi ketika berada di angkasa lepas sebelum pulang ke tanahair seminggu lalu.

Angkasawan AS boleh mengundi dari angkasa lepas di bawah undang-undang negeri Texas sejak 1997.

Kebanyakan angkasawan tinggal di kawasan bandar Houston yang menempatkan pusat kawalan Nasa dan Pusat Angkasa Johnson.

Rakyat AS pertama yang megundi dari angkasa lepas ialah David Wolf. Dia membuang undi dari stesen angkasa lepas Rusia, Mir.

Angkasawan AS pertama mengundi dalam pilihan raya Presiden dari angkasa lepas pula ialah Leroy Chiao pada 2004.

“Penghuni terkini ISS, Kimbrough ialah angkasawan terbaharu yang mengambil peluang untuk mengundi,” kata Nasa dalam satu kenyataan.

Satu kertas undi elektronik di hantar melalui emel ke akaun peribadi Kimbrough di Pusat Angkasa Johnson sebelum ia kemudian menghantar emel tersebut ke ISS supaya Kimbrough boleh menunaikan tanggungjawabnya ketika berada 400 kilometer dari permukaan Bumi.

Seterusnya, kertas undi elektronik itu dihantar semula ke Texas melalui emel.

Nasa atau Kimbrough bagaimanapun tidak mendedahkan calon mana yang dipilihnya sebagai Presiden AS. – AFP



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Trump Menang, Minyak Turun


Harga minyak di Asia jatuh pada Rabu selepas calon Republikan, Donald Trump mengalahkan pencabarnya, Hillary Clinton dari Parti Demokrat.

Pasaran kewangan global dan harga minyak mengalami putaran balik berikutan kemenangan jutawan populis itu dalam Pilihan Raya Presiden Amerika Syarikat (AS).

Pada sekitar 8.30 pagi waktu AS, kontrak Disember untuk penanda aras AS - West Texas Intermediate susut 53 sen pada $44.45 setong dan minyak mentah Brent untuk penghantaran Januari adalah 51 sen lebih rendah pada paras $45.53.

Kedua-dua kontrak jatuh lebih daripada satu dolar pada peringkat awal selepas Trump merapatkan jurang untuk mendahului Clinton.

"Ucapan kemenangan Trump adalah kata-kata yang menenteramkan, kata Jeffrey Halley, seorang penganalisis kanan pasaran di Oanda, kepada AFP.

"Pasaran suka apa yang beliau katakan tentang perbelanjaan fiskal untuk membina semula infrastruktur Amerika."

Bagaimanapun Halley menyatakan bahawa "dunia masih dalam keadaan terkejut" atas kemenangan Trump dan memerlukan lebih banyak masa untuk mencerna implikasi yang berpotensi.

"Tekanan menurun kepada minyak boleh berlaku secara semula jadi, masih terlalu awal untuk mengukur apa-apa pandangan dengan muktamad," katanya.

Capital Economics berkata, jawatan presiden Trump "lebih kepada langkah yang tidak diketahui"



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Trump Presiden AS Ke-45



NEW YORK: Calon Parti Republikan, Donald Trump mencapai impian untuk memenangi Pilihan Raya Presiden Amerika Syarikat (AS) apabila jauh meninggalkan pencabarnya, Hillary Clinton dari Partri Demokrat.

Setakat pukul 3.33 petang waktu tempatan, keputusan semasa menunjukkan Trump meraih 276 undi kawasan pemilihan, melebihi empat undi untuk mengesahkan kemenangan berbanding lawannya, Hillary yang mendapat 218 sokongan pemilihan.

Kedua-dua calon perlu mendapatkan sokongan undi 270 kawasan pemilihan bagi memenangi pilihan raya tersebut.

Trump akan menjadi satu-satunya Presiden yang tidak memiliki pengalaman dalam bidang politik dan ketenteraan untuk mengetuai White House.

"Ini masanya untuk rakyat Amerika bersatu.

"Kepada semua penyokong Republikan, Demokrat dan bebas di seluruh negara, bagi saya ini merupakan masanya untuk kita bersama-sama menjadi negara yang bersatu. Inilah masanya," kata Trump sambil ditemani keluarganya ketika berucap di hadapan penyokong di depan hotel Hilton Midtown di Manhattan.

Dalam perkembangan lain, Parti Republikan menyapu bersih kedua-dua badan tertinggi AS iaitu Dewan Senat dan Dewan Perwakilan menerusi kemenangan majoriti.

Parti pimpinan Trump itu meraih undian majoriti sebanyak 51 sokongan berbandingan Demokrat, 47 undian untuk menguasai Dewan Senat.

Dewan Perwakilan juga dimonopoli oleh Parti Republikan dengan undian sebanyak 234 berbanding 178 yang diraih parti pimpinan Hillary.

Sementara itu, Hillary akur terhadap kekalahan tersebut dan menghubungi Trump untuk memaklumkan perkara itu.



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Monday, September 19, 2016

Forte & Koup Merdeka Gathering 2016

Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia ke 59 pada 31 Ogos yang lepas Forte Premier Club telah mengadakan Gathering di Chalet Abg Bob, Janda Baik.  Sebanyak 36 buah kenderaan Forte mengikuti konvoi ini.

Antara aktiviti yang dilakukan ialah menyanyikan lagu negaraku sambil menaikkan jalur gemilang, membaca ikrar rukun negara secara beramai-ramai, permainan utk kanak2 dan ahli2 forte kelab sambil aktiviti riadah dan sebagainya. Chalet di tepi sungai suasana damai, sejuk dan tenang.


Berikut beberapa gambar dan video aktiviti disana...


Berkumpul di BHP selepas tol gombak sebelum ke Janda Baik

Di Janda Baik


Forte & Koup Merdeka Gathering 2016


Gambar-gambar dari Bajonz Photography












Video di bawah Oleh Khairi.. Terbaik ni..
















google: forte kelab, kelab forte, forte premier club, kereta forte, kereta kia forte, my forte club, kelab kereta malaysia, aktiviti kelab kereta, aktiviti janda baik, lokasi menarik di janda baik, aktiviti chalet abang bob, kia forte club, forte merdeka gathering, forte konvoi ke janda baik, konvoi ke janda baik bentong pahang, merdeka 2016, sambutan hari merdeka 2016, gambar-gambar kelab kereta


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Sunday, June 12, 2016

Berbuka Puasa Dengan Buffet Steamboat di Firehouz

Semalam berbuka puasa buffet steamboat di Firehouz, Semenyih. Tidak mengecewakan selain steamboat ada juga menu tambahan yang lain.. Harga mampu milik dan berbaloi-baloi untuk dicuba. Dewasa hanya RM29.90 dan kanak-kanak RM15. Kambing black pepper bakar sendiri.. fuh sodap.. hehe..


"Jom Berbuka di Firehouz , beroperasi setiap hari untuk Buffet Ramadan ( kemudahan surau ada disediakan) mulai 7 Jun hingga 3 Julai 2016 jam 6 hingga 10.00 malam dengan harga RM29.90 untuk Dewasa dan RM15 untuk kanak2 ( 6 hingga 12 Tahun ) antara menu tambahan adalah Kambing Bakar, Nasi Arab, bubur lambuk ,tamar, kuih muih disamping Kambing,Ayam,daging,Udang Galah serta Menu Steamboat sedia ada tempahan awal amatlah dialu-alukan sebarang pertanyaan / tempahan 012 3205816"





~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

google: lokasi menarik berbuka puasa, tempat sedap berbuka puasa, lokasi iftar berbuka puasa, steamboat di semenyih, buka puasa dengan steamboat, gambar makanan berbuka puasa, menu kambing bakar berbuka puasa, tempat best berbuka puasa, tempat murah iftar, tempat murag berbuka puasa, lokasi steamboat murah, steamboat sedap, harga mampu milik berbuka puasa, review steamboat firehouz, jalan-jalan cari makan firehouz

Saturday, June 11, 2016

Hadiah Kek RM50,000 Termasuk Jam Tangan Rolex


Pelakon Rafidah Ibrahim menjelaskan kek hari jadinya yang ke 30 tahun bernilai RM50,000 adalah termasuk jam tangan yang dihias bersama kek berkenaan.

Rafidah atau nama sebenarnya Rafidah, 30, berkata, jam tangan jenama Rolex itu berharga lebih RM40,000 dan ia merupakan hadiah daripada rakan-rakan perniagaannya yang menganjurkan majlis sambutan ulang tahun berkenaan pada 4 Jun lalu.

"Nilai kek RM50,000 itu termasuk harga jam yang dihias di atas kek tersebut, jam jenama Rolex itu hadiah istimewa daripada kawan-kawan rapat dan rakan kongsi bisnes saya.

"Manakala kek istimewa seberat 20 kilogram yang dihasilkan oleh Datuk Fazley Yaakob itu juga agak mahal dan eksklusif,"

Rafidah berkata demikian ketika diminta mengulas tentang foto sambutan hari jadinya yang diadakan di The Row, dekat sini dikatakan menjadi kontroversi apabila ia menelan belanja tinggi dengan kek sahaja berharga RM50,000.


Tambahnya, dia sambutan besar-besaran pada ulang tahun kelahirannya itu dibuat tanpa pengetahuannya.

"Saya sendiri tidak tahu mereka buat kejutan tersebut kerana pada asalnya saya diberitahu untuk menghadiri majlis pertunjukkan fesyen sahaja.

"Hampir 100 orang tetamu termasuk rakan-rakan artis dijemput memeriahkan majlis itu. Mereka juga hadiahkan saya dengan persembahan daripada kumpulan muzik kegemaran saya iaitu 6ixth Sense," ujarnya.

Dalam pada itu, Rafidah berkata, majlis bernilai hampir RM100,000 itu dianjurkan semata-mata untuk meraikan dan menghargai penat lelahnya dalam bidang perniagaan.

"Pada asalnya saya agak terkejut dan marah apabila mereka beritahu majlis tersebut cecah RM100,000 tapi bila mereka jelaskan tujuan sebenarnya saya terpaksa akur.

"Mereka hanya mahu saya gembira pada hari jadi ke 30 ini setelah penat bekerja menguruskan perniagaan," ujarnya.

Sementara itu, bercerita tentang bisnes kosmetik Rsecrets, Rafidah berkata, dia bakal membuka sebuah kilang kosmetiknya sendiri di Melaka.

Sambutan mengalakkan terhadap produk pertama iaitu serum membuatkan dia yakin untuk melakukan pelaburan lebih besar lagi dalam bidang kecantikan.

"Tahun lalu saya hanya mengedarkan produk serum dan Alhamdulillah permintaan tinggi sehingga keuntungan tersebut saya boleh buat pelaburan membuka sebuah kilang.

"Insya-Allah, rancangan saya untuk melancarkan set penjagaan kulit sendiri tidak lama lagi," ujarnya.



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Mizz Nina Gembira Diterima Sebagai Penyajak


PETALING JAYA: Pengacara Mizz Nina berasa gembira apabila bacaan puisi dan sajak dengan elemen rap yang disampaikannya mula mendapat perhatian dan maklum balas positif penonton.

Mizz Nina atau nama sebenarnya Syazrina Azman, 36, berkata, percubaan itu bagi memberi kelainan dalam menyebarkan mesej dan dakwah kepada masyarakat.

"Pengalaman saya dalam bidang rap, saya anggap sebagai satu kelebihan dalam saya persembahkan puisi atau sajak saya kerana dengan cara itu saya lebih menghayati.

"Alhamdulillah pendekatan bersajak atau berpuisi sambil menyelitkan rap mendapat maklum balas positif dan saya lega kerana ia mula diterima baik.

"Sebelum ini saya memang tidak pernah mencuba bacaan puisi atau sajak tetapi ia sebenarnya menyeronokkan dan cara mudah untuk menyampaikan mesej atau dakwah,"

Dalam pada itu, Mizz Nina berkata, dia kini lebih selesa melibatkan diri dengan program berpuisi atau sajak selepas mengambil keputusan untuk tidak lagi menyanyi.

Malah dia juga banyak menerima undangan mempersembahkan sajaknya dan terharu apabila mula diiktiraf sebagai penyajak walaupun masih baharu dalam bidang itu.

"Saya sendiri tidak sangka akan terlibat dalam bidang ini tetapi selepas melakukannya saya dapati ia adalah sesuatu yang menyeronokkan.

"Saya juga terharu ketika muncul dalam sebuah program baru-baru ini pengerusi majlis memperkenalkan saya sebagai penyajak dan bukannya selebriti atau pun penyanyi," ujarnya.



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Datuk Siti Pusing Satu KL Cari Karipap



Penyanyi nombor satu negara Datuk Siti Nurhaliza memberitahu teringin untuk makan karipap Sira memandang itu ialah kuih kegemarannya di bulan Ramadan.

“Setiap kali bulan puasa saya akan cari Karipap Sira tetapi di sini (Kuala Lumpur) susah betul nak cari. Baru-baru ini saya teringin sangat nak makan Karipap Sira saya pusing satu KL tapi tak jumpa.

“Kalau balik Kuala Lipis memang saya akan beli kuih tersebut. Karipap sira intinya adalah sayur-sayuran, sama lebih kurang seperti popia sira cuma kiuh itu dalam bentuk karipap.

“Kalau setiap kali tiba bulan puasa, saya memang akan cari kiuh karipap sira pedas tu. Tapi memandangkan di KL tiada, dapat makan popia sira pun jadilah,”

Dalam pada itu mengulas mengenai aktivitinya sepanjang bulan Ramadan, Datuk Siti memberitahu dia kini memperlahankan aktiviti nyanyian buat seketika.

“Ya saya berehat seketika kerana banyak komitmen dalam bidang perniagaan. Maksud rehat saya ialah rehat dari segi konsert-konsert atau persembahan besar.

“Kena pula pada bulan Ramadan ini, saya agak sibuk dengan bidang perniagaan di mana saya baru sahaja memperkenalkan koleksi baju Raya iaitu Creation Sesuci Lebaran 2016.

“Alhamdulilah, perniagaan tudung kolaborasi bersama Ariani juga semakin mendapat sambutan, jadi saya ambil masa ini untuk beri fokus kepada perniagaan,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Datuk Siti kini memperluaskan perniagaan produk kecantikkannya, SimplySiti menerusi sistem atas talian dengan kerjasama Amax Mall.



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Dapatkan Baucer Tunai di Old Town White Coffee



• Sah untuk makan di OLDTOWN White Coffee yang mengambil bahagian sahaja.

• Tidak diterima di KLCC, Mitsui Premium Outlet, Taman Tema, Cameron Highlands , Langkawi , Lapangan Terbang, Signature, Grand dan Basic outlets
• Promosi sah pada hari bekerja bermula 10 Jun hingga 10 Jul 2016. Tidak sah digunakan pada hujung minggu dan cuti umum.
• Penebusan terhad kepada 1 (satu) baucar promosi untuk setiap transaksi.

• Transaksi MESTILAH termasuk sekurang-kurangnya pembelian 2 (dua) set MyDulang . Sementara stok masih ada
• Tidak boleh ditukar dengan wang tunai secara keseluruhan atau sebahagian .

• Jualan semula baucar adalah dilarang.

• Baucar ini tidak sah digunakan bersama dengan baucar tunai, atau baucar lain, diskaun, promosi, tawaran atau digunakan untuk membeli barang jualan lain.
• Sah untuk pembayaran tunai sahaja.

• Harga adalah tertakluk kepada GST dan caj perkhidmatan.

• Pengurusan berhak untuk mengubah dan meminda mana-mana penggunaan di atas dan baucer tanpa sebarang notis.


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Thursday, June 9, 2016

Jihan Muse Pakai Kain Batik Pergi ke Pasar



Hos program Awak Kat Mana, Nabila Huda paksa Jihan Muse memakai kain batik dan baju kurung Kedah untuk pergi ke pasar untuk membeli barang masakan.

Jihan enggan memenuhi permintaan Nabila atau Abil pada mulanya, namun terpaksa akur apabila anak penyanyi rock lagenda Amy Search itu terlebih dahulu menyediakan pakaian untuknya.

Aksi mereka berkain batik dan berbaju kurung kedah telah menarik perhatian pengunjung pasar Taman Tun Dr Ismail (TTDI), Damansara.

Resepi Memikat Suami (RMS) episod ketiga petang ini menyaksikan Abil menyediakan Sambal Masak Hitam dan Kuih Bakar untuk menambat selera dan hati suaminya, Mohd Izwan Johar.

Sepanjang berada di dapur, Jihan tidak habis-habis mengusik Abil yang berubah karakter ketika memasak.

Abil yang selama ini dikenali sebagai seoranng yang ranggi dan ceria, tiba-tiba berubah menjadi sopan di dapur.

Jihan terkejut apabila melihat Abil tidak kekok malah bersahaja ketika menyediakan bahan masakan dan menyiapkan hidangan untuk Izwan.

Banyak lagi aksi menarik Jihan dan Abil yang boleh disaksikan dalam RMS petang ini dan jangan lupa untuk menonton program masakan lain dari yang lain ini setiap Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang di saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123).

Kepada yang terlepas menyaksikan program masakan ini, anda boleh mendapatkan resipi di aplikasi SUUDU dalam telefon pintar anda yang boleh dimuat turun menerusi App Store (pengguna Apple) dan Google Play (pengguna Adroid), menerusi segmen TV Show; Resepi Memikat Suami, yang bertindak selaku one stop centre untuk segala resepi yang menarik dan ringkas.


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Buku Resepi Datuk Fazley Tewaskan 200 Chef Selebriti Dunia



Buku resepi pertama tulisan Datuk Fazley Yaakob, My Sucre Story memenangi tempat pertama di Pertandingan Buku Resepi Antarabangsa yang diadakan di China.

Buku yang mengandungi 35 resepi menjadi juara bagi kategori  Best Recipe Book by a TV Personality outside Europe (Buku Resipi Terbaik dari Personaliti TV Luar Eropah) mengalahkan Ana Maria Braga dari Brazil dan Judy Ann Santos Agoncillo peserta Filipina untuk tiga tempat teratas.

Pengumuman untuk pertandingan tersebut telah diadakan di Yantai, China pada 29 Mei lalu sempena festival makanan di negara tersebut.

Pertandingan tersebut merupakan anjuran Gourmand International di Barcelona, Sepanyol itu disertai 205 buah negara dari seluruh dunia.

Juara Masterchef Selebriti itu telah melancarkan My Sucre Story pada bulan Mac 2016 di Singapura dan Oktober 2015 di Paris Perancis dengan kerjasama Le Cordon Bleu Paris, tempat pengajian beliau sebelum ini.

Antara resipi yang diketengahkan dalam buku My Sucre Story ialah Rendang Uwan, Daging Masak Lemak Cili Api, Madagascar Vanilla Creme Brulee, Popcorn Macaron, Puteri Mandi dan resepi warisan dari negeri kelahiran Fazley, Negeri Sembilan.

Buku ini turut memuatkan resipi-resipi moden dan manisan-manisan dari Perancis untuk citarasa anak muda yang ingin cuba memasak dan baking untuk kali pertama.

The World Gourmand Cookbook Awards ini memberi makna sangat besar kepada penulis buku masakan, tarafnya sebaris  Anugerah Oscars dan Sukan Olympic bagi mereka.

Pertandingan Gourmand World Cookbook Awards bermula pada tahun 1995 dan memberi pengiktirafan kepada chef dari semua pelusuk dunia yang menghasilkan buku-buku resipi yang unik dan berkualiti.

Pada tahun 2006, Kuala Lumpur juga pernah menjadi tuan rumah untuk acara berprestij ini.

~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Tuesday, May 31, 2016

Pak Nil sangkal dakwaan guna Botox


Pengacara terkemuka, Datuk Aznil Haji Nawawi atau Pak Nil, 54, menyangkal dakwaan yang mengatakan dia mengambil suntikan botoks untuk tujuan mencantikkan wajah.

Tampil muda berbanding usia sebenar, Pak Nil mencerita pengalaman lalunya yang berhabis demi menjaga penampilan wajah.

“Dahulunya, saya sanggup berhabis wang beribu-ribu ringgit sebulan demi menjaga penampilan wajah. Namun begitu, saya menyangkal dakwaan yang mengatakan saya mengambil suntikan botoks kerana ianya memudaratkan.

“Mustahil saya gunakan botoks kerana jika benar, pastinya saya tidak boleh memberikan reaksi wajah yang berbeza-beza, sama ada sedih, gembira atau pun terkejut setiap kali saya mengacarakan mana-mana program di kaca televisyen. Saya hanya melakukan rawatan yang selamat serta tidak membahayakan dan berjumpa dengan pakar dermatologi,” kata Pak Nil kepada Astro Gempak.

Muncul dengan produk penjagaan wajah jenama sendiri iaitu Anell by Aznil Nawawi, Pak Nil mahu berkongsi rahsia kepada peminat di luar sana.

“Menerusi Anell, saya menemui jalan penyelesaian untuk menjaga wajah secara murah dan selamat. Saya bersama dengan rakan kongsi, Aisyah Nik Jaafar berusaha mencari formulasi berkesan dalam merealisasikan Anell.

“Produk ini dijual dengan harga yang sangat berpatutan dalam pembungkusan yang sangat menarik, hanya RM199 sahaja. Produk ini sesuai digunakan oleh lelaki dan perempuan, malah ia juga lulus ujian makmal dan mendapat lesen Kementerian Kesihatan Malaysia,” katnya lagi.

Untuk sebarang informasi lanjut mengenai produk ini, lawati laman Instagram @anell_official dan laman Facebook berikut, www.facebook.com/anellbyaznilnawawi. Produk ini mula dipasarkan pada 1 Jun 2016.

~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Juara Ceria Popstar 2016 Kenang Pengorbanan Ibu


KUALA LUMPUR: Juara program Ceria Popstar 2016 Siti Junaidah Bekri atau Jun memberitahu dia terkenang pengorbanan ibunya saat namanya diumumkan sebagai pemenang rancangan berkenaan yang diadakan di Studio Kompleks Studio Merdeka, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) di sini, Jumaat lalu.
Jun, 14, berkata, dia sebak mengenangkan ibunya, Zaiton Ogok yang sanggup bersusah payah termasuk menempuh perjalanan selama lapan jam menaiki bas bersamanya dari Tawau ke Kota Kinabalu bagi membolehkannya menghadiri uji bakat.

"Kerana ibu saya mendapat kemenangan ini, ia membuatkan saya sebak dan tidak dapat menahan air mata saat diumumkan sebagai pemenang.

"Saya masih ingat kami berdua terpaksa tidur di perhentian bas selepas menempuh perjalanan selama lapan jam dari Tawau sebelum kakak sepupu saya membawa kami ke rumahnya.
"Kemenangan ini saya dedikasikan kepadanya atas pengorbanannya yang tidak ternilai," katanya kepada mStar Online.

Menerusi pertandingan itu, Jun yang menyampaikan dua buah lagu iaitu Sesal Separuh Nyawa dan Bahtera Merdeka.

Dengan kemenangan itu Siti Junaidah atau Jun menerima hadiah wang kemenangan sebanyak RM20,000 berserta trofi.

Jun turut menerima Anugerah Bintang Genius tajaan Qu Puteh IQ Genius dan membawa pulang hadiah wang tunai RM3,000 dan trofi.

Dalam pada itu, Jun berkata, hadiah kemenangannya akan diserahkan kepada ibunya untuk membantu meringankan perbelanjaan keluarga.
"Saya tiada apa-apa perancangan dengan wang kemenangan itu sebaliknya saya akan serahkan kepada ibu untuk digunakan sebagai perbelanjaan keluarga.

"Alhamdulillah ini sahaja yang dapat saya bantu bagi meringakan beban mereka," ujarnya.

Sementara itu, Zaiton ketika ditemui tidak menyangka anaknya itu akan menjuarai program berkenaan dan menganggap kemenangan itu sebagai balasan kepada usaha Jun mengejar cita-citanya sebagai penyanyi.

Kata Zaiton, dia sanggup berkorban demi anak kesayangannya itu kerana sedar bakat yang dimilikinya luar biasa dan sentiasa mendoakan agar perjalanan Jun dipermudahkan sepanjang pertandingan.
"Saya tidak pernah mendoakan agar dia mendapat kemenangan itu sebaliknya memohon Allah memudahkan urusannya dan kuatkan hatinya dalam mengharungi pertandingan itu.

"Alhamdulillah rezeki Allah memberi kemenangan kepadanya dan sebagai ibu saya sangat berbangga dengannya," katanya.

Dalam perkembangan sama, mentornya menerusi program itu, Black berkata, sejak bertemu dengan Jun ketika sesi uji bakat dia sudah menjangkakan Jun akan menjuarai pertandingan tersebut.

Ini kerana kata Black, Jun mempunyai kebolehan menyanyi yang luar biasa meskipun secara dasarnya dia adalah seorang kanak-kanak yang pendiam.

"Ketika uji bakat lagi saya mahukan dia dan tahu Jun boleh menang dan tekaan saya tepat.

"Alhamdulillah semua usaha kerasnya yang saya lihat dengan mata sendiri akhirnya terbayar malah dia tidak pernah sekali memberi alasan," katanya.


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Wednesday, May 25, 2016

Kajol Semakin Memilih


Aktres Bollywood, Kajol mendakwa semakin sukar mencari naskah filem yang lebih berkualiti kebelakangan ini.

Dipetik menerusi Bollywood Life, Kajol berkata dia semakin berhati-hati sekiranya menerima sebarang tawaran selepas kegagalan filem Dilwale di pawagam.

“Banyak perubahan yang berlaku dalam dunia perfileman di India sejak ke belakangan ini. Tidak kira jika anda pendatang baru atau yang lama, semuanya menghadapi perkara yang sama iaitu sukar untuk mencari naskah yang benar-benar bagus.

“Namun saya hanya memberi pengecualian sekiranya karya melibatkan suami, Ajay Devgan,” luah Kajol.

Kajol sebelum ini menyatakan kekecewaan selepas gandingannya dengan Shah Rukh Khan dalam filem Dilwale tidak meraih kutipan yang tinggi di pawagam.

Lebih mengejutkan, Kajol mengakui kesal apabila memilih Dilwale berbanding filem Durga Rani Singh arahan Sujoy Gosh yang mendapat sambutan hebat di India.


~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Tudung Neelofa raih RM1.3 Juta dalam 3 Minit


Pelakon dan pengacara Neelofa mendedahkan tudung jenamanya, Naelofar Hijab meraih RM1.3 juta dalam masa tiga minit.

Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor, 27, berkata hasil jualan tersebut membuktikan pelanggan berpuas hati dengan koleksi dan juga kualiti kain jenamanya.

“Jualan paling tinggi adalah melalui stokis dan setiap kali kami buka tempahan, dalam masa satu hingga lima minit tudung-tudung kami akan habis dibeli mereka.

“Kadang-kadang jualan itu boleh mencecah RM1.2 hingga RM1.3 juta dalam masa tiga minit saja dan dalam masa yang sama juga kami boleh habiskan oder.

“Kami tak buka tempahan untuk rekaan yang banyak, selalunya mungkin dalam satu atau tiga rekaan sahaja.

“Melihat hasil jualan tersebut, kami dah boleh nampak kepercayaan yang diberikan oleh stokis dan juga pelanggan kami terhadap Naelofar Hijab dari segi kualiti dan harga yang ditawarkan,” katanya ketika ditemui selepas majlis pelancaran koleksi raya Naelofar Hijab bertempat di The Royale Chulan, Kuala Kumpur semalam.

Tambah Neelofa lagi, jenamanya itu akan diperluaskan lagi dengan menembusi pasaran negara Turki dan juga London pada penghujung Jun ini.

“Setakat ini kami mempunyai lebih 400 stokis di dalam dan luar negara termasuklah Singapura, Amerika Syarikat dan Australia.

“Insha Allah, kalau tiada aral melintang koleksi tudung raya kami akan dijual di London pada hujung bulan depan  dengan kerjasama syarikat online, Haute Elan.

“Alhamdulillah, mungkin rezeki kami, Naelofar Hijab adalah satu-satunya produk ‘instant shawl’ dari Malaysia dan sebanyak 10 hingga 15 koleksi baru kami akan dipasarkan di sana,” ujarnya.

Dalam perkembangan lain , Neelofa bakal muncul dengan wangian jenama sendiri, Neelofa.



~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Ziana Zain cuba Ketam Cili Abang Terlajak Laris


Bekas juri Maharajalawak Mega 2016, Ziana Zain teruja dapat mencuba Ketam Cili, air tangan Datuk Aliff Syukri atau lebih dikenali sebagai Abang Terlajak Laris.

Selain itu, Ziana turut mengakui ketam adalah makanan kegemarannya.

Bagaimanapun Ziana tidak memberitahu kepada Aliff Syukri tentang kedatangannya ke rumah untuk merasa hidangan disediakan pengusaha kosmetik popular itu.

Sementara itu, Aliff Syukri pula berdepan cabaran untuk memasak tiga bahan yang disediakan produksi iaitu, ketam, tauhu kering dan terung dalam masa 30 minit.

Ketika itulah penonton dapat melihat tekanan dihadapi Aliff Syukri ketika berada di dapur rumahnya termasuk aksinya yang terkial-kial ketika memotong terung dan mengisar bahan-bahan masakan.

Menariknya, selepas mengetahui Ziana bakal merasa masakannya, Aliff Syukri terkejut kerana tidak menyangka penyanyi pujaannya itu sudi masuk ke dapurnya!

Dia juga hampir memeluk Ziana ketika melihat penyanyi Puncak Kasih itu berada di depan mata.

Ziana juga kagum dengan kesungguhan dan kepakaran Aliff Syukri yang menjadi jutawan dalam usia muda dan mampu memberi inspirasi kepada peniaga baru.

Untuk menyaksikan aksi selamba Aliff Syukri di dapur,  jangan lupa untuk menonton program terbaru Masaklah Kau yang disiarkan di Astro Prima (105) dan Maya HD (132) jam 9.30 malam ini (Selasa).

Masaklah Kau dihoskan oleh pengacara terkenal Faizal Ismail selaku dalang untuk memeriahkan lagi suasana program ini.

Sebelum itu, sila dapatkan pelbagai resepi masakan dan hidangan di Aplikasi Suudu dengan memuat turun di App Store atau Google Play.

Anda juga boleh mendapatkan pelbagai kandungan masakan di dalam Suudu Instagram/ suuduasia serta  Suudu Facebook/OfficialSuudu.

~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...