Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Wednesday, May 23, 2012

Malaysia Kalah 2-3 kepada DenmarkMalaysia ketinggalan 1-3 dengan Denmark selepas Datuk Lee Chong Wei menarik diri pada perseorangan pertama ketika menentang Pete Hoeg Gade pada perlawanan Kumpulan C, kejohanan Piala Thomas yang berlangsung di Wuhan, China hari ini.

Chong Wei terpaksa meninggalkan gelanggang ketika mendahului 2-1 pada set pertama akibat kecederaan pada pergelangan kaki ketika mengambil pukulan belakang Gade.

Harapan untuk beregu pertama negara mengutip mata penyamaan tidak kesampaian apabila pasangan Tan Boon Heong/Hoon How Thien tewas kepada Carsten Mogensen/Mathias Boe 17-21, 23-21, 11-21.

Bagaimanapun, Liew Daren mengembalikan harapan negara selepas menundukkan Jan O Jorgensen dengan straight set 21-15, 21-13 dalam acara perseorangan kedua.

Koo Kien Keat/Goh V Shem gagal menyaingi pasangan Jonas Rasmussen/Joachin Fischer Nielsen apabila tewas 21-18, 21-15 sekali gus menyukar harapan negara untuk ke separuh akhir.

Walaupun tidak memberi sebarang makna kepada skuad negara, Muhammad Hafiz Hashim tetap menunjukkan kesungguhan untuk menewaskan Hans-Kristian Vittinghus 17-21, 21-17, 21-19 pada perlawanan terakhir


~ http://bajonzjambul.blogspot.com ~
~ http://bajonzphoto.blogspot.com ~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...