Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Tuesday, August 23, 2011

Tol Cheras-Kajang Mansuh?

Bestnya kalo tol Cheras-Kajang dimansuhkan. PM dah minta Menteri Kerja Raya kaji semula tol ni.. Kat situ ada 2 tol. Kemungkinan salah satu tol akan dimansuhkan... Yehoooo semoga berjaya dimansuhkan. Kuranglaa sikit duit tol nak balik rumah..HULU LANGAT: Keluh kesah penduduk di sini dan sekitarnya dibebani dua tol di jajaran Lebuhraya Cheras-Kajang kendalian syarikat konsesi Grand Saga Sdn Bhd mendapat perhatian Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dalam kunjungannya ke kawasan kejiranan berkenaan semalam, Najib memberitahu akan mengarah Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor mengkaji kemungkinan memansuhkan satu daripada dua tol itu berikutan membebankan penduduk.

Katanya, tuntutan itu walaupun disuarakan secara terbuka menerusi Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Semenyih, Datuk Johan Abd Aziz, beliau tidak boleh membuat sebarang pengumuman terus tanpa melalui kajian menyeluruh.

“Sebabkan ini ada implikasi kewangan yang besar saya tidak boleh umum (buat keputusan terus)...kalau terus umum mungkin boleh dapat tepukan hebat (rakyat di sini) barangkali (boleh) runtuh khemah ini.

“Tapi sebagai Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan bertanggungjawab, saya perlu mengkaji dulu perkara ini sedalamnya...tunggulah apabila masa sesuai nanti, akan kita umumkan.

“Apapun, saya akan arahkan Menteri Kerja Raya (Shaziman) kaji perkara ini dan bawa ke jemaah menteri untuk dikaji selanjutnya jika boleh kita tangani mengenai masalah tol,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap di Majlis Berbuka Puasa Perdana Menteri Bersama Rakyat Selangor di Dataran Usahawan dan Masjid Hishamuddin Alam Shah Batu 14, di sini, semalam.


Hadir sama, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar dan Johan yang juga Ketua Umno Hulu Langat.

Johan ketika berucap menyuarakan beberapa permintaan penduduk yang mahu masalah kesesakan diatasi termasuk isu dua tol di kawasan berkenaan dalam jarak dua kilometer dengan kadar tol sekitar RM2.00.

Beliau juga meminta kerajaan mempertimbangkan menaik taraf Hospital Kajang berusia lebih 100 tahun yang tidak mampu lagi menampung kepadatan penduduk mencecah 1.2 juta orang.

Menjawab itu, Najib berkata, kerajaan akan sentiasa dan terus berusaha melakukan yang terbaik bagi memberi keselesaan serta kesenangan kepada rakyat keseluruhannya.


Terdahulu, beliau menyampaikan sumbangan kepada fakir miskin, anak yatim dan warga emas selain penyampaian komputer riba 1Malaysia serta menyempurnakan pelancaran Dataran Usahawan.


Najib turut solat Isyak dan Tarawih di Masjid Jamek Kampung Pasir Baru, Semenyih, dekat sini.
Sumber - Metro


Tol Batu 11 Cheras-Kajang

Tol Batu 9 Cheras-KajangLebuhraya Cheras-Kajang / Cheras-Kajang Expressway Details

Length: 11.5 kilometres (7.1 miles)
Direction: North-South
Start: Plaza Phoenix on Cheras Highway, Kuala Lumpur
Main destinations: Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Cheras, Kajang, Semenyih, Seremban
End: Saujana Impian Interchange, Kajang, Selangor
Road/Expressway joined: [1]Cheras Highway, [3211]Jalan Balakong, [1]Jalan Cheras-Kajang, [E18]Kajang Dispersal Link Expressway, Kajang Bypass
Number of lanes: 8 lanes
Interchanges: 9
Toll plazas: 2
R&R Rest and Service Area: 1

Contact Details

Grand Saga Sdn. Bhd. (Concession Company for Cheras-Kajang Highway)
Wisma Grand Saga,
KM 16, Lebuhraya Cheras-Kajang,
43200 Cheras,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.

Tel: +6(03)9086 5555 (Hunting Line)
Fax: +6(03)9086 5544
Email: info@grandsaga.com.my

Website: http://www.grandsaga.com.my/


~ http://bajonzjambul.blogspot.com ~
~ http://bajonzphoto.blogspot.com ~


Google: Tol Cheras-Kajang dimansuhkan, Tol Cheras-Kajang dikaji, pemansuhan Tol Cheras-Kajang, kerajaan timbang mansuh Tol Cheras-Kajang, kadar Tol Cheras-Kajang, Tol Cheras-Kajang ditutup, gambar Tol Cheras-Kajang, foto Tol Cheras-Kajang, kemalangan di Tol Cheras-Kajang, berita terkini Tol Cheras-Kajang

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...