Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Friday, July 18, 2014

MH17: Timur Ukraine Diisytihar Zon Larangan Terbang


Pihak berkuasa Ukraine pada Khamis mengisytiharkan kawasan timur negara itu sebagai zon larangan terbang selepas pesawat penerbangan Malaysia (MAS) membawa 298 penumpang terhempas di wilayah itu, kata Badan Keselamatan Penerbangan Eropah, Eurocontrol.Syarikat penerbangan Eropah dan Amerika Syarikat mengubah laluan penerbangan mereka selepas Kiev mengesahkan pesawat MAS MH17 ditembak jatuh oleh kumpulan pemisah pada Khamis.
Seorang pegawai Amerika Syarikat berkata penganalisis perisikan percaya ia ditembak jatuh menggunakan peluru berpandu permukaan ke udara.

"Sejak insiden itu, pihak berkuasa Ukraine memaklumkan Eurocontrol mengenai penutupan laluan dari kawasan itu sehingga ke altitud di Timur Ukraine.

"Kesemua pesawat yang merancang untuk terbang menggunakan laluan itu kini disekat oleh Eurocontrol. Laluan itu akan ditutup sehingga diberitahu kelak," menurut satu kenyataan.

Menurut maklumat Eurocontrol, pesawat tersebut terbang pada kedudukan 33,000 kaki apabila ia hilang dari radar.

~ Bajonz Jambul ~
~ Bajonz Photography ~

google: tradegi MH17, MH17 terhempas, kejadian MH17, gambar-gambar MH17, mas MH17, berita MH17, berita terkini MH17, laporan terkini MH17, MH17 ditembak jatuh, senarai nama penumpang MH17, MH17 pictures, gambar terkini MH17, analisa MH17, jumlah anak kapal MH17

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...